Meer dan 130 jaar bouwhistorie!

Generatie op generatie heeft de familie Vrolijks bouwers en ambachtslieden voortgebracht.  In 1895 werkte de overgrootvader van Theo Vrolijks als metselaar aan de restauratie van kasteel Muiderslot. Zijn zoon bekwaamde zich eveneens voor het vak van ambachtelijk metsel- en voegwerk en gaf op zijn beurt de passie voor bouwen door aan zijn zoon Wim Vrolijks. Na een periode in loondienst gewerkt te hebben, richtte hij in 1976 Vrolijks Bouw- en Montagebedrijf op. Onder de begeesterde leiding van Wim Vrolijks, groeide het bouwbedrijf al gauw uit tot een onmisbare partner in cellenbetonmontage voor de grote aannemersbedrijven in Nederland. Ondertussen was zijn zoon Theo Vrolijks als jongste uitvoerder van Nederland aan de slag bij Wilma (tegenwoordig onderdeel van BAM). Daar had Theo de leiding over de bouw van een van de meest iconische overheidsgebouwen: het ministerie van VROM in Den Haag. Theo zag als geen ander de voordelen in van de toepassing van prefab beton en besloot in 1995 bij zijn vader in dienst te treden en een prefab betonbouw divisie op te richten.

In 2008 gaf Wim het bedrijf door aan zijn zoons, die de naam veranderen naar Vrolijks Prefab Betonbouw. Theo Vrolijks was daar gedurende een periode van 12,5 jaar als operationeel directeur eindverantwoordelijke voor alle lopende projecten. Vele prachtige projecten zijn er in deze tijd gerealiseerd, zoals The Edge, Euroborg Voetbalstadion, Pontsteiger, Ziggo Dome, Maxima kinderziekenhuis maar ook het enorme KPMG-hoofdkantoor en talloze woningbouwprojecten en distributiecentra.

Begin 2020 stond de volgende generatie klaar, samen met zoon Johnno Vrolijks werd de oprichting van VROCAST een feit. Een nieuwe uitdaging, op naar het realiseren van de toekomst!